Laz Böregi (muhallebili baklava)

laz böregi muhallebili baklava

Malzemeler

 Hamuru icin:

  • 2 Adet yumurta
  • 1 Su bardagi ilik su
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • Bir fiske tuz
  • Aldigi kadar un (orta sertlikte bir hamur olacak)
  • Ara katlar icin: Yarim paket tereyagi (125 gr), 1 Cay bardagi aycicek yagi

 Serbeti icin:

  • 4 Su bardagi su
  • 3 su bardagi seker
  • 1 tatli kasigi limon suyu

Muhallebi icin:

  • 1 Lt süt
  • 1 Su bardagi un
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Yumurta
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 Yemek kasigi tereyagi
  • 1 Cay kasigi karabiber

Yapilisi:

  1. Ilk olarak serbeti hazirlayin, sekeri ve suyu tencereye koyup ocakta kaynatin, sebetiniz kaynadiktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dk. daha ocakta kaynamaya birakin.. Hazir olan serbeti, sogumaya birakin.
  2. Hamuru icin olan malzemeleri un haric genis bir yogurma kabina koyup cirpin, ardindan ununu yavas yavas ekleyip yogurmaya devam edin, orta sertikte bir hamur olana kadar un ekleyip yogurun. Hazir olan hamurun üzerine bir bez örtün ve 20 dk dinlendirin.
  3. Hamurunuz dinlenirken muhallebiyi hazirlayin, sütü, sekeri, vanilya sekerini, unu ve yumurtayi tencereye koyup iyice cirpin, bu karisimi ocakta sürekli karistirarak  muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Pisen muhallebiye tereyagini ve karabiberi ekleyip tereyagi eriyene kadar karistirin. Hazir olan muhallebiyi ara ara karistirarak sogumasini saglayin.
  4. Acacagimiz hamurun aralarina sürmek icin tereyagini eritin ve icine aycicek yagini ekleyin. Hazir olan hamuru 10 esit parcaya bölerek beze yapin,  bezeleri tek tek üzerlerine nisasta ve un karisimi serperek, tatliyi pisireceginiz tepsi büyüklügünde acin. Tepsiyi yaglayin ve actiginiz hamuru dikkatlice yerlestirin, üzerine eritmis oldugunuz tereyagindan sürün ve bes kat olana kadar bu isleme devam edin. Besinci kata gelince hamuru yaglamadan sogumus olan muhallebiyi tepsiye döküp yayin, kalan diger bezeleride ayni sekilde acip muhallebinin üzerine sirasiyla, aralarini yaglayarak yerlestirin.
  5. En son yerlestirdiginiz hamurun üzerine kalan yagi dökün ve istediginiz sekilde dilimleyip, daha önceden isitilmis 180°li firinda alti ve üstü iyice kizarana kadar pisirin.
  6. Tatliniz pistikten sonra 3-4 dk. bekletip soguk serbeti üzerine gezdirin, üzerine pudra sekeri serpip ilik veya soguk servis yapin.

Not. Bu tatli tarifini hazir baklava yufkasiylada yapabilirsiniz, yapildigi gün tüketilmesini tavsiye ederim.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: