Mercimek Köftesi

mercimek köftesi

Malzemeler

Köftesi icin:

  • 2 Su bardagi kirmizi mercimek
  • 4 Su bardagi su
  • 1,5 Su bardagi köftelik ince bulgur
  • 1 Yemek kasigi biber salcasi
  • 1 Yemek kasigi domates salcasi
  • 2 Cay kasigi tuz
  • 2-3 Cay kasigi kimyon

Üzeri icin:

  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Cay bardagi aycicek yagi
  • 1 Cay bardagi zeytin yagi
  • Yarim demet maydanoz
  • Yarim demet taze sogan
  • Marul (servis icin)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak mercimegi yikayip süzün ve 4 su bardagi su ile haslayin. Mercimekler sararip suyunu cektikten sonra atesten alin ve icine bulguru ilave edip karistirin, tencerenin kapagini kapatip 10 dk. bekletin.
  2. Bulgurun üzerine salcayi ve baharatlari koyup malzemeler birbiriyle özlesene kadar yogurun. Yogurma islemini yaparken köfte size kuru gelirse üzerine biraz ilik su serpebilirsiniz.
  3. Köfte kivama geldikten sonra ayri bir yerde soganlari yemeklik dograyip aycicek ve zeytin yagiyla pembelesene kadar kavurun.
  4. Köftenin üzerine kavurdugunuz soganlari sicak sicak döküp karistirin ardindan maydonozu ve taze sogani ince ince dograyip köftenin üzerine döküp karistirin.
  5. Köftenizden ceviz büyüklügünde parcalar koparip elinizle sikarak sekil verin. Marul yapraklarinin üzerine dizerek servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: