Krem Peynirli, Zeytinli Tartolet

krem peynirli, zeytinli tartolet

Malzemeler

Hamuru icin:

  • 125 gr Margarin (oda sicakliginda)
  • 1 Yumurta
  • 2 Su bardagi un
  • 1 Cay kasigi kabartma tozu
  • 1 Cay kasigi tuz

Üzeri icin:

  • Krem peynir
  • Zeytin

Yapilisi:

  1. Hamuru icin olan bütün malzemeleri genis bir yogurma kabinin icerisine koyun ve güzelce yogurun.
  2. Hamuru tezgahin üzerinde merdane yardimiyla acin, cok ince olmasin.
  3. Actiginiz hamuru kalibiniza uygun bir boyutta, benim yaptigim gibi kurabiye kalibi veya cay bardagiyla yuvarlaklar kesin. Kestiginiz hamuru tartolet kaliplarina yerlestirin (ben silikon muffin kaliplarinda yaptim) kabarmamasi icinde üzerine catalla delikler acin.
  4. Tartoletlerinizi daha önceden isitilmis 180° li firinda 20 dakika pembelesene kadar pisirin.
  5. Tartoletler soguduktan sonra, krem peyniri sıkma torbasina doldurup tartoletlerin icine doldurun, üzerini zeytinle süsleyin.

Krem peynir zamanla tartoletlerin yumusamasina neden oldugu icin, tartoletlere servis yapacaginiz zaman krem peyniri koyun.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

1 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: Kahvalti Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: