Kiymali Mantar Dolmasi

kiymali mantar dolmasi

Malzemeler

  • 500 gr Mantar (orta boy)
  • Dilim kasar peyniri

Ic harci icin:

  • 300 Gr kiyma
  • 2-3 Yemek kasigi aycicek yagi
  • 1 Adet kuru sogan
  • 1 Adet yesil biber
  • 3 Adet domates veya domates konservesi
  • Baharatlar: tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi:

  1. Ilk olarak kiymayi teflon tavaya koyup kisik ateste suyunu cekene kadar kavurun.
  2. Kiymanin üzerine aycicek yagini koyun, sogani yemeklik dograyin ve onuda ilave edip, beraber kavurun.
  3. Diger yandan biberleri dograyip kiymaya ilave edin. Domatesleri soyun, küp küp dograyip kavrulmakta olan kiymaya ekleyin.
  4. Son olarak baharatlari koyun, kisik ateste 5-10 dk. kavurduktan sonra, tavayi ocaktan alin.
  5. Mantarların üzerini kağıt havlu ile ovarak temizleyin ve saplarını çıkarın.
  6. Mantarlari bir borcama yerlestirin, icine tatli kasigiyla birer kasik kiyma harcindan koyun.
  7. Mantarlarin üzerine dilim kasar peynirden koyun.
  8. Hazir olan mantar dolmalarini daha önceden isitilmis 200° li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin
  9. Sicak sicak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.


Not: Labneli mantar dolmasi tarifini acmak icin buraya tiklayiniz…

Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: Mantar Dolmasi (Labneli) « Seda'nin Mutfagindan
  2. Anonim
    Eyl 22, 2014 @ 13:59:51

    seda hn mantarın kabukları soyulacakmı yada yıkanacakmı pişerken su konucakmı.teşekkürler

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: