Siste Sebzeli Kebap

siste patlican kebabi

Malzemeler

  • 2 Adet patlican
  • 2 Adet kabak
  • 3 Adet biber
  • 2 Adet domates
  • Yeteri kadar tahta sis

Köftesi icin:

  • 500 gr Kiyma
  • 1 Yumurta
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • 1 Tutam maydanoz
  • 2 Dilim bayat ekmek
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • 1 Tatli kasigi karabiber
  • 1,5 Tatli kasigi tuz
  • Yarim cay bardagi zeytin yagi (üzerine ddökmek icin)

Sosu icin:

  • 2 Su bardagi su
  • 2 Yemek kasigi salca
  • 1 Tatli kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak kiymayi hazirlayin. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
  2. Patlicanlari ve kabaklari alacali soyun ve birer parmak kalinliginda halka halka dograyin, biberleri ve domatesleride sise dizeceginiz sekilde dograyin. Daha önceden hazirlamis oldugunuz köfte harcindan yuvarlak köfteler yapin ve bir köfte bir sebze olacak sekilde sislere gecirin, iki ucunada domates ve biber gecirin.
  3. Hazirladiginiz sebzeli sisleri büyük bir firin tepsisine yerlestirin ve üzerine yarim cay bardagi zeytin yagini gezdirin. Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu sebzeli kebabin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzerleri iyice kizarip pisene kadar pisirin. Sebzeli kebabi firindan cikarmadan 10-15 dk.  önce sisleri cevirerek altta kalan kisimlarinda kizarmasini saglayin.
  4. Sicak olarak servis yapin.

Not: Arzuya göre patlicanlari ve kabaklari sise dizmeden önce cok az yagda kizartabilirsiniz. Patlicanlarin aci olacagini düsünürseniz sislere dizmeden önce 15-20 dk. suda bekletip kurulayin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. Fatma
    Ara 11, 2014 @ 19:31:45

    Merhabalar Sedacigim,

    bugün siste kebap yaptim, patlicanlari ve kabaklari kizartim, süper oldular. Tadi da görünüsüde mükemmel.

    Yaptigin tariflerinin hepsi mükemmel

    Tarifler icin tesekkürler 😘😘

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: