Galeta Unlu Patatesli Pogaca

galeta unlu patatesli pogaca

Malzemeler

Hamuru icin:

  • 250 gr Margarin (oda sicakliginda)
  • 1 Cay bardagi aycicek yagi
  • 2 Cay bardagi yogurt
  • 1 Adet yumurta (aki üzeri icin)
  • 1 Corba kasigi sirke
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 3 Cay kasigi tuz
  • Yeteri kadar un (5,5 Su bardagi)

Ic harci icin:

  • 4-5 Adet haslanmis patates
  • 1 Su bardagi rendelenmis kasar peyniri
  • Birkac dal maydanoz
  • Kimyon, tuz
  • Galeta unu (üzeri icin)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak haslanmis patatesleri soyup catalla ezin ve icine kasar rendesini, ince ince kiyilmis maydanozu, kimyonu ve tuzu ekleyip karistirin.
  2. Yogurma kabinin icine  hamur icin olan bütün malzemeleri koyup kulak memesi yumusakliginda bir  hamur yogurun, unu en son yavas yavas ekleyip yogurun. ( ben 5,5 su bardagi un kullandim ama bu herkeste farkli olabilir)
  3. Yogurdugunuz hamuru 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
  4. Hazir olan hamurunuzdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip beze yapin, yaptiginiz bezeleri tezgahta veya avcunuzun icinde biraz acin, ortasina ic harcindan bir tatli kasigi koyun, kenarlari ortada toplayip kapatin ve elinizle biraz yuvarlayin.
  5. Yaptiginiz pogacalari önce yumurta akina sonra galeta ununa batirip yagli kagit serili tepsiye dizin.
  6. Galeta unlu patatesli pogacalari daha önceden isitilmis 180° firinda pisirin.
  7. Sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

8 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: Cay Saati Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan
  2. Serap Uzun. Karakazandan
    Kas 25, 2012 @ 21:44:02

    Merhabalar, sayfanızı yeni keşfettim güzel tarifler var.hepsi için emeğinize sağlık.

    Selam ve dua ile…

    Cevapla

  3. meltem
    Kas 30, 2012 @ 10:16:57

    acaba bu hamuru akşamdan yapıp dolaba koysak sabah hazırlayıp fırına versek olur mu?

    Cevapla

    • seda
      Kas 30, 2012 @ 23:05:58

      Hamuru birgun onceden yapabilrsiniz,buzdolabindan cikarttiktan sonra 10-15 dk. Bekletin ve daha sonra sekillendirip pisirebilirsiniz…..

      Cevapla

  4. Fatma
    Kas 25, 2014 @ 07:25:19

    Günaydin Sedacigim,

    gecen günler tam tarifine göre galeta unlu poacalari yaptim. Iki tepsi cikti. Tadi cok güzeldi, ailece begendik, sadece 2 gün sonra biraz bayatladi. Kesinlikle yine yapacagim tarilerinden birtanesi.
    Emegine saglik Sedacigim.
    Sevgilerle
    Fatma

    Cevapla

  5. Fatma
    Haz 14, 2016 @ 08:59:51

    Merhaba Sedacim,

    Hayirli Ramazanlar diliyorum ilk önce.
    Sana bir sorum olacak, acaba hamuru derin dondurucuda dondursam olurmu??

    Cevapla

    • sedaninmutfagindan
      Haz 14, 2016 @ 16:08:13

      Teşekkür ederim canim sanada hayirli ramazanlar.pogaca hamurunu derin dondurucuda denemedim, ama kurabiye denedim hicbir sorun olmadi..buda olmaz gibi geliyor ama bence taze yapilmis gibi olmaz..deneyebilirsin..

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: