Asure

                                                      asure

Malzemeler

  • 2 Su bardagi asurelik bugday
  • 1 Su bardagi kurufasülye
  • 1 Su bardagi nohut
  • 1 Su bardagi badem
  • 1,5 Su bardagi findik
  • 1 su bardagi kuruüzüm
  • 20 Adet kaysi
  • 10 adet kuru incir
  • 2 Lt su
  • 3 Su bardagi seker
  • Ceviz (üzeri icin)
  • Nar taneleri (üzeri icin)

Yapilisi:

  1. Bugday, nohut ve kuru fasülyeyi yikayin. Kuru fasülye ve nohudu beraber, bugdayi ayri kapta bir gece önceden islatin.
  2. Bugdaya 6, nohut ve fasülyeye 4 bardak su koyup ayri tencerelerde ocaga koyup yumusayana kadar haslayin. (ben düdüklü tencere kullandim)
  3. Bu arada kuru meyveleri yikayin ve üzerine ilik su koyup 1-2 saat bekletin, meyveler yumusadiktan sonra kücük kücük dograyin.
  4. Bademlerin üzerine sicak su döküp biraz bekletin, kabuklari yumusayinca soyun.
  5. Haslanmis olan kurufasülyenin, nohudun ve bugdayin suyunu süzün. (asure daha koyu ve özlü olsun isterseniz bugdayin suyunu süzmeyin)
  6. Hazir olan malzemeleri bugdayi, fasülyeyi, nohudu, meyveleri, bademi ve findigi büyük bir tencerede birlestirin, üzerine 2 Lt su ekleyin ve tencereyi ocaga alin (bugdayin suyunu dökmediyseniz, 2 Lt den biraz daha az su koyun)
  7. Asurenin üzerine sekeride ekleyin ve 10-15 dk. daha pisirin.
  8. Hazir olan asurenizi kaselere bosaltin, üzerini ceviz ve nar taneleriyle süsleyin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: