Peynirli Irmik Helvasi

004

Malzemeler

  • 1 Su bardagi irmik
  • 1/2 Su bardagi süt
  • 1 Su bardagi su
  • 1 Su bardagi seker
  • 2 Yemek kasigi tereyagi
  • 1 Paket mozarella (net: 125 gr) veya tuzsuz peynir
  • Üzerine tarcin veya antep fistigi

Yapilisi:

  1. Irmigi, sütü, suyu, sekeri, tereyagini ve ince ince dilimledigimiz tuzsuz peynirimizi bir tencereye koyup ocaga alin.
  2. Yüksek ateste, tahta kasik yardimiyla, helva katilasip fokurdamaya baslayana kadar sürekli karistirarak pisirin.
  3. Hazir olan irmik helvasini servis yapacaginiz tabaga alip üzerini istediginiz sekilde süsleyin ve sicak sicak servis yapin.

peynirli irmik helvasi

Not: Peynirli irmik tatlisini, tereyaginda irmigi kavurup, daha sonra diger malzemeleri ekleyip yapabilirsiniz, her iki sekildede piser pismez, sicak olarak yiyin.

Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. Anonim
    Haz 22, 2013 @ 21:22:48

    canim yaptim.. ayila bayila yedim cok lezzetli vede kolay hazirlanan bi tatli hem pratik hem lezzetli herkese tavsiye ederim ..

    Cevapla

  2. Anonim
    Haz 22, 2013 @ 21:23:09

    ben sevim bu arada..

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: