Patates Hamurlu Pogaca

patates hamurlu pogaca

Malzemeler

  • 2 Su bardagi süt
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 1 Tatli kasigi seker
  • 2 Yemek kasigi tuz
  • 1 Paket yas maya
  • 3 Adet haslanmis patates
  • 1 Yumurta (beyazi icine, sarisi üzerine sürmek icin)
  • 7 su bardagi un
  • Aycicek yagi (aralarina sürmek icin)
  • Beyaz peynir (icine)
  • Susam veya cörek otu (üzerine)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak sütü biraz ilitin ve genis bir yogurma kabina dökün.
  2. Sütün üzerine mayayi, tuzu ve sekeri ekleyip elinizle karistirarak eritin, 10-15 dk. bekletin.
  3. Ardindan haslanmis patatesleri rendeleyip koyun. Diger malzemeleride sirasiyla ekleyip iyice yogurun. Ununu en son kontrol ederek yavas yavas dökün un ölcümü daha az veya fazla olabilir. (kulak memesi yumusakliginda olacak)
  4. Yogurdugunuz hamurdan cevizden biraz büyük  parcalar koparin ve beze yapin.
  5. Bezeleri teker teker biraz acin ve aralarina elinizle bolca aycicek yagi sürüp 5 ‘er 6 ‘sar üst üste koyun. Actiginiz ilk bezeden baslayin ve teker teker elinizle tezgahin üzerinde pasta tabagi genisliginde acin, actiginiz hamurun hertarafina beyaz peynir serpip rulo seklinde sarin ve bir uctan baslayarak sarin, bu islemi seri ve hizli sekilde yapin cünkü actiginiz hamurlar durdukca mayalanip birbirine yapisabilir. Hazir olan pogacalarinizi tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin ve tepside 1-2 saat mayalanmaya birakin.
  6. Pogacalariniz mayalandiktan sonra daha önceden isitilmis 180°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
  7. Sicak sicak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

15 Yorum (+add yours?)

  1. Sevdenur
    Oca 04, 2013 @ 17:19:05

    bunu da çok beğendim yapıcam inş. bu lezzetleri 😀 😀 cumamız mübarek olsun ablacım gecemiz hayırlı olsun 😀

    Cevapla

  2. Trackback: Cay Saati Sofrasi « Seda'nin Mutfagindan
  3. Anonim
    Oca 21, 2013 @ 10:00:12

    çok beğendim deneyeceğim inşallah ama bişi sorucam size 5- 6 hamur üst üste konduktan sonra bütünmü açıyoruz o zaman adet azalmazmı orasını anlamadım yada rulo yapıp kesiliyormu

    Cevapla

  4. Anonim
    Oca 22, 2013 @ 13:14:43

    bugün deniycem.. teşekkürler

    Cevapla

  5. Anonim
    Nis 07, 2014 @ 18:53:11

    görünümü harika eminim tadıda iyidir. bende deniyeceğim tşklr

    Cevapla

  6. Anonim
    Nis 07, 2014 @ 18:55:15

    bu hamuru bir gece önceden yapsak dolaba koysak ertesi güne diğer işlemleri ve pişirmeyi yapsak aynı tadı olurmu (çalışanlar için )

    Cevapla

    • sedaninmutfagindan
      Nis 08, 2014 @ 07:58:17

      bu pogacanin hamurunu bir gece onceden yapmayi hic denemedim, ama yapanlar var memnun kalmislar..
      Baska bir yöntemde, pogacayi yaptiktan sonra soguyunca taze bir sekilde buzluga koyabilirsiniz, yiyeceginiz zaman cikarin ve firinda isitin.

      Cevapla

  7. Anonim
    Ağu 15, 2014 @ 15:23:12

    seda hanım çooook teşekkürler harika bir poğaça sayenizde herkese fark attım tarifleriniz ölçüleri bire bir hiç hayal kırıklığına uğramıyorum instant maya ile çok daha güzel odu yeni tarifler bekliyorum

    Cevapla

  8. Anonim
    Tem 21, 2016 @ 22:50:07

    Selamünaleyküm tarifnizi denedim çok güzel oldu Allah razı olsun

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: