Saksuka (domates soslu sebzeli kizartma)

saksuka (domates soslu kizartma)

Malzemeler

  • 5 Adet patates
  • 2 Adet kabak
  • 2 Adet patlican
  • Aycicek yagi (kizartmak icin)

Sosu icin:

  • 4 Adet yesil biber
  • Domates konservesi veya 4 domates rendesi
  • 1 Dis sarimsak
  • 1 Yemek kasigi sirke
  • Tuz
  • Birkac dal maydanoz (servis icin)

Yapilisi:

  1. Pateteslerin ve kabagin kabuklarini soyup küp küp dograyin, patlicanlari alacali soyun ve küp küp dograyin, hazirladiginiz sebzeleri sirasiyla, kizgin yagda kizartin.
  2. Kizarttiginiz sebzeleri üst üste genis bir servis tabagina koyun.
  3. Sos icin, tavaya biraz zeytin yagi koyun, biberleri ince ince kiyip tavaya koyun ve ocakta kizartin, ardindan domatesleri, dövülmüs sarimsagi, sirkeyi ve tuzu ekleyip, domatesler suyunu cekene kadar pisirin.
  4. Hazir olan sosu kizartmis oldugunuz sebzelerin üzerine dökün, maydanozu ince ince kiyip sosun üzerine serpip servis yapin

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

1 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: Kahvalti Sofrasi | Seda'nin Mutfagindan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: