Bazlama (ekmek)

bazlama (ekmek)

Malzemeler

  • 3 Su bardagi ilik su (650 ml)
  • 1 Paket yas maya
  • 2 tatli kasigi tuz
  • 1 kg un
  • Bir avuc kadar aycicek yagi

Yapilisi:

  1. Ilk olarak yas mayayi genis bir yogurma kabina koyun.
  2. Mayanin üzerine ilik suyu, ve tuzu ekleyip elinizle karistirarak eritin.
  3. Mayali suyun üzerine unu ekleyip iyice yogurun, ele yapisacak yumusak bir hamur olacak, son olarak avcunuza biraz aycicek yagi alin ve hamuru toparlayin.
  4. Yogurdugunuz hamurun üzerine temiz bir bez örtüp sicak ortamda 35-40 dk. kadar mayalanmaya birakin.
  5. Mayalanan hamurunuzu üce bölüp beze yapin ve 5-10 dk. daha bekletin, tezgahin üzerine biraz un serpin ve bezenin birini koyup elinizle 1-2 cm kalinliginda acin.
  6. Actiginiz hamuru, daha önceden isitilmis ekmek (lahmacun) makinasinda pisirin, hazir olan ekmeginizi temiz bir mutfak havlusuna sarin.
  7. Diger bezelerede ayni islemi uygulayarak pisirin.

Not: Bazlama yapmak icin makinaniz yoksa bezeleri portakal büyüklügünde yapin, her bir bezeyi pasta tabagi büyüklügünde acin ve teflon tavada arkali önlü pisirin. Yumusacik harika bir ekmek, herkese tavsiye ederim.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: