Islak Kek (cayli kek)

cayli islak kek

Malzemeler

  • 4 Yumurta
  • 1,5 Su bardagi seker
  • 1,5 Su bardagi aycicek yagi
  • 1,5 Su bardagi süt veya siyah cay
  • 3 Yemek kasigi pasta kakaosu
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 2,5 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu

Yapilisi

  1. Derin bir kabin icine ilk olarak sekeri, yagi, sütü veya cayi , kakaoyu koyarak iyice cirpin, bu hazirladiginiz karisimdan iki su bardagi ayirin, geri kalan karisimin üzerine yumurtayi, vanilya sekerini, unu ve kabartma tozunu ekleyip cirpin.
  2. Kek hamurunu yagladiginiz dikdörtgen borcama dökün ve daha önceden isitilmis 180°li firinda pisirin.
  3. Pisen islak kekinizi sicak sicak istediginiz sekilde kesin. Daha önceden ayirdiginiz sosu kekin hertarafina gelecek sekilde dökün.
  4. Islak keki, sosu tamamen icine cektikten sonra buzdolabinda sogumaya birakin.
  5. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapin.

Not: Arzu ederseniz malzemelerdeki sütün yerine siyah cay yapip kullanabilirsiniz, o zaman islak kek degil cayli kek olur, oda ayri bir lezzet.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: