Portakalli Yas Pasta

portakalli yaspasta

Malzemeler

Keki icin:

  • 2 Yumurta
  • 1 Vanilya sekeri
  • 1 Cay bardagi seker
  • Yarim cay bardagi süt
  • Yarim cay bardagi aycicek yagi
  • 2 Cay bardagi un
  • 2 Kahve kasigi kabartma tozu

Kremasi icin:

  • 400gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 300gr  Schmand veya Quark  (labne peyniri veya süzme yogurt)
  • 2 Paket Sahnefest (krema sertlestirici)
  • 4 Yemek kasigi seker

Not: Schmand/Quark bulamayanlar icin, 800gr Schlagsahne (yemek kremasi) ve 4 paket Sahnefest (krema sertlestirici) kullanabilir.

Portakal Peltesi icin:

  • 3 Adet portakal
  • 1 Cay bardagi seker
  • 3 Yemek kasigi dolusu nisasta

Yapilisi:

  1. Ilk olarak krema icin olan tüm malzemeleri derin bir kabin icine koyun ve  krema kivamina gelene kadar cirpin. Hazir olan kremayi buzdolabina koyun.
  2. Keki icin olan malzemeleri sirasiyla bir kaba koyun ve iyice cirpin, yaglanmis yuvarlak kelepceli kek kalibina döküp daha önceden isitilmis 180° firinda pisirin.
  3. Hazir olan kekiniz soguduktan sonra, buzdolabinda beklemekte olan kremayi kekin üzerine güzelce yayip tekrar buzdolabinda sogumaya birakin.
  4. Portakallari soyun ve kücük parcalara kesip mutfak robotundan gecirin. Püre haline gelmis olan portakali kücük bir tencereye koyun, üzerine sekeri ve nisastayi ekleyip ocakta sürekli karistirarak kaynayana kadar pisirin, hazir olan portakal peltesinin pürüzsüz olmasi icin el blenderiyle cekin.
  5. Buzdolabindan pastanizi cikarin, hazirlamis oldugunuz portakal peltesini bir kasik yardimiyla yavas yavas pastanin üzerine üzerine dökün. Pastanizi arzu ettiginiz sekilde süsleyin. Servise kadar buzdolabinda sogumaya birakin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

5 Yorum (+add yours?)

  1. Meliha Gül Ilyasoglu
    Şub 27, 2013 @ 23:24:51

    bu versiyonuda cok güzel duruyor, ellerine saglik canim 😀

    Cevapla

  2. Anonim
    Mar 04, 2013 @ 10:36:05

    bu pastayı denemek istiyorum ama tereddütlerim var. kremalı olan kısma hiç şeker konulmuyor o rası biraz kafamı karıştırdı

    Cevapla

    • seda
      Mar 04, 2013 @ 11:06:40

      Kremasina seker giriyor, atlamisim. Bunu fark edip soylemeniz iyi oldu hemen duzelttim.
      Kesinlikle begenip memnun kalacaginiz bir tarif, kendim yaptim ordan biliyorum 🙂

      Cevapla

  3. Anonim
    Mar 05, 2013 @ 17:44:35

    tşklr

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: