Firinda Türlü

firinda türlü

Malzemeler

  • 500 gr kusbasi et (ben hindi eti kullandim)
  • 1 Adet kuru sogan
  • 2 Dis sarimsak
  • 3 Adet patates
  • 1 Adet patlican
  • 1 Adet kabak
  • 2 Adet yesil biber
  • 1 Adet domates konservesi veya 4 adet soyulup dogranmis domates

Sosu icin:

  • 1,5 Su bardagi su
  • 1/2 yarim cay bardagi zeytin yagi
  • 1 Tatli kasigi salca
  • 3 Cay kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak kusbasi dogranmis eti, türlüyü pisireceginiz firin kabinin dibine yerlestirin, ardindan sirasiyla sogani ve sarimsaklari yemeklik dograyip ekleyin, patatesleri soyun ve iri iri dograyip ekleyin, patlicani ve kabagi alacali soyup ortadan ikiye bölün ve yarim halka seklinde dograyip ekleyin, biberleride üce dörde kesip ekleyin, en üste domates konservesini dökün.
  2.  Ayri bir yerde suyu, zeytin yagini, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu türlünün üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda sebzeler yumusayana kadar pisirin.
  3. Sicak olarak servis yapin.

Not: Hazirladiginiz türlüyü, güveciniz varsa güvece koyup öyle pisirin, daha lezzetli olacaktir.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

1 Yorum (+add yours?)

  1. Anonim
    Ara 23, 2014 @ 10:28:27

    sebzelerle etin pişme süresi aynı mı hepsini çiğden koyduğunuzu fark ettm

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: