Cilekli Kedidili Pastasi

cilekli kedi dili pastasi

Malzemeler

  • 1 Paket kedidili bisküvisi (400 gr)
  • Kedidilini islatmak icin yeterince süt
  • Tart jölesi (cilegin üzeri icin)

Kremasi icin:

  • 3 Paket yemek kremasi (600 gr)
  • 2 Paket schmand (labne peyniri) 400 gr
  • 3 Paket krema sertlestirici
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 3 Yemek kasigi seker
  • 500 gr cilek

Yapilisi:

  1. Ilk olarak krema icin olan tüm malzemeleri cilek haric katilasana kadar el mikseriyle cirpin.
  2. Cileklerden 6-7 tanesini pastayi süslemek icin ayirin, geri kalan cilekleri kücük kücük dograyin ve hazirlamis oldugunuz kremaya döküp karistirin, cilekli kremayi buzdolabinda sogumaya birakin.
  3. Ayri bir yerde tabagin icine süt koyun, kedidili bisküvilerini süte batirip dikdörtgen borcama bir sira dizin, üzerine daha önceden hazirladiginiz kremanin yarisini döküp yayin, daha sonra tekrar kedi dili bisküvilerini süte batirip kremanin üzerine bir sira dizin, son olarak kalan kremayi bisküvilerin üzerine döküp güzelce yayin.
  4. Sira geldi pastamizi süslemeye, daha önce ayirmis oldugumuz cilekleri dilimleyin ve arzu ettiginiz sekilde pastanin üzerine yerlestirin, birazda cikolata parcalari serpin, son olarakta cilekler kararmasin diye tart jölesini üzerinde yazdigi hazirlayip cileklerin üzerine gezdirin.
  5. Hazir olan pastanizi servise kadar buzdolabinda bekletin.

Not: Bu pastayi kremsanti veye istediginiz bir muhallebiylede yapabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

8 Yorum (+add yours?)

  1. cay saati
    Mar 21, 2013 @ 18:05:09

    Merhaba.Tarifleriniz çok güzel.Elleriniz dert görmesin..Yurtdışındasınız galiba.Türkiye de krem sertleştirici bir ara Dr.oetker in vardı artık yok ne yazık ki..
    not: sorduğunuz bardakları tahtakale denen ucuzcu dükkanlardan birinde görmüştüm.Fiyatı 5 lira.gürallar art craft.

    Cevapla

    • seda
      Mar 21, 2013 @ 20:29:43

      Vaktinizo ayirip yazdiginiz icin tesekkür ederim.
      evet yurt disindayim, bir takipcip türkiyede krema sertlestirici bulamadigini yazmisti bende kremsanti tozu ekle belki olur dedim oda öyle yapmis,ve iyi oldugunu söyledi, bu sekilde telafi edebilirsiniz, direk sütle cirpilmis krem santi bana cok agir ve yagli geliyor, o yüzden hep bu sekilde yapiyorum….

      Cevapla

  2. Zeynep
    Nis 14, 2013 @ 05:22:51

    Harikasınız,tarifleriniz çok güzel
    Hele de tarifleri görsellerle desteklemenize bayıldımm

    Cevapla

    • seda
      Nis 14, 2013 @ 17:13:50

      Cok tesekkür ederim canim, begenmene cok memnun oldum, daha cok güzel tariflerim var hepsi sirasiyla gelecek insallah takipte kal:) 🙂

      Cevapla

  3. emine
    Eyl 16, 2013 @ 17:19:21

    SLM Seda hnm nerelerdeydin merak ettim şu aşama aşama fotolarını çok seviyorum tariflerin devamını bekliyorum sevgiler

    Cevapla

    • seda
      Eyl 16, 2013 @ 20:30:43

      ya sorma canim, baya ara verdim biliyorum, once tasindim, sonra laptobum bozuldu 😦 ramazandaki yoğunluk, simdide izin hazirligim var tariflerimde birikti….
      inşallah tekrardan toparlanip eskisi gibi yeni tarifler ekliycem..
      sevgiler takipte kal..

      Cevapla

  4. emine
    Eyl 17, 2013 @ 09:16:05

    BAŞKA ŞEHREMİ TAŞINDINIZ SEDA HNM TAŞINMAK HER DURUMDA ÇOK ZOR VALLAHİ DÜNYA TELAŞI ALLAH BAŞKA SIKINTI VERMESİN SEDA HNM İYİ TATİLLER TAKİPTEYİM

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: