Cilekli Tart

cilekli tart

Malzemeler

Hamuru icin:

  • 125 gr Margarin veya tereyagi (oda sicakliginda)
  • 1 Yumurta
  • 1/2 (yarim) su bardagi seker
  • 2,5 Su bardagi un
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 cay kasigi kabartma tozu

Kremasi icin:

  • 1 Paket yemek kremasi (200 gr)
  • 1/2 (yarim) Su bardagi süt
  • 1 Yemek kasigi un
  • 1 Yemek kasigi nisasta
  • 1 Cay bardagi seker
  • 1 Paket tuzsuz labne peyniri (schmand)
  • 250 gr cilek (üzeri icin)
  • Tart jölesi

Yapilisi:

  1. Hamuru icin olan bütün malzemeleri genis bir yogurma kabinin icerisine koyun ve güzelce yogurun.
  2. Hazir olan hamurunuzu tart veya pasta kalibina yerlestirin, hamuru elinizle düzeltip yayin ve tepsinin yarisina kadar cikarin
  3. Hamurun üzerine catalla delikler yapin.
  4. Tart hamurunu daha önceden isitilmis 170° li firinda pembelesene kadar pisirin.
  5. Muhallebisi icin kremayi, sütü, unu, nisastayi ve sekeri karistirip ocakta kaynayip muhallebi kivamina gelene kadar pisirin, muhallebiyi ara sira karistirarak ilitin, sonra icine labneyi koyup karistirin.
  6. Hazir olan tart hamurunuzun üzerine, muhallebiyi döküp yayin.
  7. Cilekleri istediginiz sekilde kesip tartin üzerine yerlestirin.
  8. Son olarak arzu ederseniz, tart jölesini üzerinde yazdigi gibi hazirlayip, cileklerin üzerine dökün
  9. Hazir olan cilekli tarti soguk olarak servis yapin.

Not: Cilekli tarti arzu ettiginiz baska bir meyveylede yapabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: