Nohutlu Kabak Yemegi

nohutlu kabak yemegi

Malzemeler

  • 1 Adet kuru sogan
  • 3 Adet soyulup dogranmis domates
  • 1 Dis sarimsak
  • 1 Yemek kasigi salca
  • 1/2 yarim cay bardagi su
  • 3 Adet kabak
  • 1 Su bardagi haslanmis nohut
  • Kuru nane
  • Tuz

 

Yapilisi:

  1. Ilk olarak soganlari yemeklik dograyin, tencereye biraz aycicek ve zeytinyagi koyup soganlari pembelesene kadar kavurun.
  2. Dogranmis domatesleri, dövülmüs sarimsagi, salcayi ve suyu ekleyip kisik ateste biraz kavurun, bu arada kabaklari soyup yarim halka seklinde dograyin.
  3. Domatesler biraz pisince kabaklari, tuzu ve kuru naneyi üzerine ekleyip 10 dk. kadar pisirin.
  4. Son olarak haslanmis nohutlari ekleyin ve kabaklar yumusayana kadar pisirin.
  5. Nohutlu kabak yemeginizi sicak olarak servis yapin. Arzu ederseniz limon suyu ekleyebilir veya sarimsakli yogurtla servis yapabilirsiniz.

nohutlu kabak yemegi

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: