Hashasli, Kalpli Un Kurabiyesi

hashasli un kurabiyesi

Malzemeler

  • 250 gr Tereyagi veya margarin (oda sicakliginda)
  • 1 Su bardagi Pudra sekeri
  • 1 Cay bardagi mavi hashas
  • 1 Adet yumurta
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Aldigi kadar un (kurabiye hamuru kivaminda olacak)
  • Kuvertür cikolata

Yapilisi:

  • Ilk olarak genis bir yogurma kabinin icine yumusamis tereyagini, pudra sekerini, hashasi, yumurtayi ve vanilya sekerini koyup güzelce yogurun, son olarak kabartma tozu ve  yeterince un ekleyin.
  • Un margarinle beraber iyice özlesip, kurabiye hamuru kivamina gelene kadar yogurun.
  • Hazir olan kurabiye hamurunu tezgaha koyup merdaneyle 1 cm kalinliginda acin ve kalpli kurabiye kalibiyla kesin, kestiginiz kalpleri spatula yardimiyla tezgahtan alip yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin.
  • Hazirladiginiz kurabiyeleri daha önceden isitilmis 180°li firinda hafif pembelesene kadar pisirin.
  • Hashasli un kurabiyelerinizi soguduktan sonra bir kenarini benmari usulü eritilmis cikolataya batirin ve tekrar yagli kagit serili tepsiye yerlestirip cikolatasi donana kadar bekletin, isterseniz cikolatasi donmadan üzerine renkli sekerlerden serpebilirsiniz.

Not: Kurabiyeyi istediginiz baska kurabiye kalibiyla kesip yapabilirsiniz, kalibiniz yoksa bardaklada kesebilirsiniz

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: