Ispanak Yataginda Fellah Köftesi

ispanakli fellah köftesi

Malzemeler

Köftesi icin:

  • 3 Su bardagi bulgur
  • 2 Su bardagi su
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek kasigi biber salcasi
  • 1 Yemek kasigi domates salcasi
  • 1,5 Tatli kasigi tuz
  • 1 Cay kasigi reyhan
  • 1 Cay kasigi kimyon
  • 1 Su bardagi un

Ispanak yatagi icin:

  • 500 gr Ispanak
  • 2 Tatli kasigi biber salcasi
  • 1 Dis sarimsak
  • 3 Yemek kasigi aycicek yagi
  • 3 Yemek kasigi nar eksisi
  • tuz
  • 1 Su bardagi yogurt
  • (üzeri icin)
  • 3 Cay kasigi toz biber (üzeri icin)

Yapilisi:

  1. Ilk olarak bulguru yogurma kabina koyun , üzerine 2 su bardagi ilik su dökün ve bir kasik yardimiyla karistirip 5-10 dk. bekletin.
  2. Bulgurun üzerine yumurtayi, salcayi ve baharatlari koyup yogurun, yogurma islemini yaparken yaniniza bir kase icerisinde sicak su koyun ve ara ara elinizle köfteye dökün. Köfte hamur kivamina gelene kadar yogurun.
  3. Son olarak unuda ekleyin ve biraz daha yogurun.
  4. Hazir olan köftenizden findiktan biraz büyük parcalar koparin. Kopardiginiz parcalari avcunuzda yuvarlayin ve ortasina parmaginizla biraz bastirip sekil verin. Köfteleri unlanmis bir tepsiye dizin.
  5. Ispanaklari yikayip ince ince dograyin, genis bir tenecerenin icine aycicek yagini, dövülmüs sarimsagi ve salcayi koyun, ocakta 1-2 dk. kadar kavurun, ispanagi  salcanin üzerine dökün, biraz tuz ekleyip tencerenin kapagini ve ocagin altini kapatin, 5-10 dk. bekledikten sonra tencerenin kapagini acin icine nar eksisinide ekleyip karistirin. Hazir olan ispanak yatagini sevis tabagina koyun.
  6. Genis bir tencerenin icerisine su koyun ve ocakta kaynatin, kaynayan suya daha önceden hazirlamis oldugunuz köfteleri koyup 5-6 dk (köfteler su yüzüne cikana kadar) haslayin.
  7. Haslanan köfteleri kevgirle alip süzün ve ispanagin üzerine koyun.
  8. Yogurdun icine cok az tuz koyup cirpin ve köftelerin üzerine dökün, kücük bir tavanin icinde biraz aycicek yaginda toz biberi birez kavurup yogurdun üzerine gezdirin.

Not: Fellah köftesinin ölcüsünü, cok gelirse biraz azaltabilir, veya fazla gelirse haslamadan buzlukta saklayabilirsiniz, arzu ederseniz ispanakla fellah köftelerini karistirp öylede servis yapabilirsiniz……

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: