Taze Börülce Salatasi (Alman fasülyesi)

taze börülce salatasi

Malzemeler

  • 1 Adet kuru sogan
  • 500 gr taze börülce (alman fasülyesi)
  • Aycicek ve zeytin yagi
  • 1,5 Cay bardagi kabak cekirdegi ici (dolmalik fistik, ceviz veya kirik bademde olabilir)
  • Tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak börülceleri yikayin daha sonra börülcelerin bas kismini koparip atin ve ortadan ikiye bölün.
  2. Soganlari yemeklik dograyin, tencereye biraz aycicek ve zeytinyagi koyup soganlari hafif kavurun, üzerine börülceleri koyup biraz tuz serpin, tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste arada karistirarak pisirin.
  3. Yumusayip pismis olan börülceleri servis tabagina alin.
  4. Tavaya biraz aycicek yagi ve cekirdekleri koyup, ocakta rengi degisene kadar kavurun, kavrulan cekirdekleri börülcelerin üzerine dökün.
  5. Salatanizi ister soguk ister ilik servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

8 Yorum (+add yours?)

  1. ŞULE YANIK
    Nis 14, 2013 @ 16:36:44

    canım ellerine sağlık.çok değişik olmuş.sevgilerimle..

    Cevapla

  2. ŞULE YANIK
    Nis 15, 2013 @ 05:27:30

    canım görüntü de süper.denemek istiyorum.Ben yazdan dondurucuya koymuştum.onunla da olur sanırım,çok pratikmiş.Hemde farklı bir salata

    Cevapla

  3. ŞULE YANIK
    Nis 16, 2013 @ 18:29:42

    Canım bende bugün yayınladım.en çok yaptığım türüdür.Bir bak istersen.sevgilerimle..

    Cevapla

  4. İrina Barlok
    Haz 10, 2016 @ 12:09:01

    Masallah Sedacim!Buyuk hayranim senin el beceriklerinden -ayrice pratik ve sagalik yemeklerinden!

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: