Profiterol

profiterol

Malzemeler

Hamuru icin:

  • 125 gr margarin
  • 2 Su bardagi su
  • 1,5 Su bardagi un
  • 4 Adet yumurta

 Muhallebisi icin:

  • 3 Su bardagi süt
  • 2 Yemek kasigi un
  • 2 Yemek kasigi nisasta
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Yemek kasigi tereyagi

Sosu icin:

  • Hazir cikolata sosu veya biter cikolatayi benmari usulü eritin.

Yapilisi:

  1. Ilk olarak profiterolün hamurunu hazirlayin,  bir tencerede tereyagi ve suyu kaynatin.
  2. Su kaynamaya baslayinca, icine elenmis unu ilave edip ocagin altini kisin ve hamur kivamina gelene kadar karistirin.
  3. Tencereyi ocaktan alin, hamur biraz iliyinca yumurtalardan birini kirin ve kasikla yumurtayi hamura yedirene kadar karistirin, ardindan diger yumurtalari bu sekilde teker teker kirip hamura yedirin. (bu karistirma islemini mikserle yapmanizi öneririm, cok yorucu)
  4. Hazirladiginiz hamuru, kücük buzluk posetine doldurun, ucunu biraz kesin ve yagli kagit serili firin tepsisine ceviz büyüklügünde hamurlari, aralikli bir sekilde sıkın.
  5. Hazirladiginiz profiterol hamurunu daha önceden isitilmis 180°li firinda hamurlar sisip kizarana kadar pisirin. (Pisme islemi sirasinda firini sakin acmayin) Pistikten sonra firininizi kapatin ve profiterol hamurlarinin sogumasini bekleyin, bu esnada firinin kapagini acmayin.
  6. Profiterolleriniz sogurken kremayi hazirlayin, sütü, unu, nisastayi, sekeri ve yumurtayi bir tencereye koyup iyice karistirin, daha sonra ocakta kaynayip muhallebi kivamina gelene kadar karistirarak pisirin. Pisen muhallebiye son olarak tereyagi ve vanilya sekerini ekleyip cirpin. Muhallebiyi sogumaya birakin.
  7. Muhallebiyi krema torbasina doldurun, soguyan profiterol hamurlarina teker teker kenarindan muhallebiyi sıkın.
  8. Profiterollerin hepsi kremayla doldurulduktan sonra, cikolatali sos hazirlayip üzerine dökün ve servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

7 Yorum (+add yours?)

  1. annesi
    Nis 16, 2013 @ 16:13:44

    Harika görünüyor. Mutlaka denemem lazım 🙂

    Cevapla

  2. ŞULE YANIK
    Nis 16, 2013 @ 18:27:51

    mmm ellerine sağlık canım benim.Çok sık yaptığım ve lise yıllarımdan beri severek yediğim bir tatlıdır.sevgilerimle..

    Cevapla

  3. seda
    Nis 16, 2013 @ 20:00:11

    tesekkürler hanimlar, bende ilk defa yaptim cok begenildi bundan sonra daha cok yaparim, hatta birazini buzluga attim profiterol pastasi yapicam ins.:)

    Cevapla

  4. tuba
    Nis 16, 2013 @ 21:17:00

    sedaaaaa cok fenasin bensiz nasil yidin

    Cevapla

  5. Anonim
    Nis 17, 2013 @ 11:52:00

    masallah canim ya güzel tariflerine daha da güzelleri ekliyorsun, durmak yok yola devam 😉

    Cevapla

    • seda
      Nis 17, 2013 @ 12:20:21

      Tesekkur ederim, daha cok tariflerim var hepsi sirayla gelecek ins. Siteme uye olun yeni tariflerden email ile hemen haberdar olun:)

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: