Cikolatali Cilekler Ve Muzlar

Malzemeler

  • Cilek
  • Muz
  • Kuvertür cikolata (beyaz ve sütlü)
  • Sekerlemeler
  • Tahta cubuklar

Cilek Icin:

  1. Cilekleri saplarini koparmadan yikayin ve süzgece koyup sularinin süzülüp kurumasini bekleyin.
  2. Cikolatalari ayri ayri benmari usulü eritin.
  3. Cileklerin yaprak kismina tahta cubuk batirin, cilekleri sirayla cikolataya batirin, ardindan isterseniz sekerlemelere batirin yada üzerlerindeki cikolata biraz donunca, diger renkteki cikolatan cubuk yardimiyla alip üzerine gezdirin.
  4. Son olarak bir bardagin icine veya yagli kagit serili tepsiye yerlestirin.
  5. Cileklerin cikolatasi donana kadar buzdolabinda bekletin.

Muz Icin:

  1. Muzlari soyup ikiye bölün ve tahta cubuklara batirin.
  2. Cikolatalari ayri ayri benmari usulü eritin.
  3. Muzlari sirayla cikolataya batirin, ardindan isterseniz sekerlemelere veya findiga batirin.
  4. Son olarak bir bardagin icine veya yagli kagit serili tepsiye yerlestirin.
  5. Muzlarin cikolatasi donana kadar buzdolabinda bekletin.
Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. ŞULE YANIK
    Nis 28, 2013 @ 16:33:51

    canım süpersin yaa.Bende bugünlerde yapsam diye düşünüyordum,Kızlarım bayılıyor çikolatalı herşeye.ellerine sağlık.sevgiler..

    Cevapla

    • sedaninmutfagindan
      Nis 28, 2013 @ 17:46:38

      tesekkür ederim sulecim, zaten ne yapsak cocuklar icin, inanirmisin tadlarina bile bakamadim ama cocuklar bayildi 🙂

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: