Cilekli Rulo Pasta

cilekli rulo pasta

Malzemeler

Keki icin:

  • 4 Yumurta
  • 4 Yemek kasigi sicak su
  • 1/2 (yarim) su bardagi seker
  • 1 Vanilya sekeri
  • 1 Su bardagi un
  • 1 Tatli kasigi kabartma tozu

Kremasi icin:

  • 200gr Schmand (labne peyniri)
  • 400gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 3 Paket Sahnefest (krema sertlestirici) yoksa kremsanti tozu kullanabilirsiniz
  • 3 Yemek kasigi seker
  • 1 Vanilya sekeri
  • Cilek

Not: Schmand(labne peyniri) bulamayanlar icin, toplam 600gr Schlagsahne (yemek kremasi) ve 3 paket Sahnefest (krema sertlestirici) kullanabilir. Isterseniz hazir krema yada kremsanti kullanabilirsiniz.

Yapilisi:

  1. Ilk olarak krema icin olan malzemeleri cilek haric derin bir kaba koyup krema kivamina gelene kadar cirpin. Kremayi buzdolabinda sogumaya birakin.
  2. Derin bir kabin icine yumurtalari ve sicak suyu koyup 3-4 dk kadar cirpin, ardindan kek icin olan diger malzemeleride ekleyip tekrar cirpin.
  3. Büyük firin tepsisine firin kagidi koyun, üzerine hazirladiginiz kek hamurunu yayin ve daha önceden isitilmis 180°li firinda pisirin. Dikkat edin, cabuk pisiyor.
  4. Pisen keki firin kagidiyla beraber rulo seklinde sarin, üzerine bir bez örtüp sogumaya birakin.
  5. Rulo kek soguduktan sonra bir tepsinin üzerine koyup acin, üzerine daha önceden hazirlamis oldugunuz kremanin ücte birini döküp yayin, cilekleri ince ince dilimleyip kremanin üzerine serpistirin ve tekrar rulo seklinde sarin.
  6. Rulo pastanin üzerine, kalan kremayi güzelce hertarafina sürün, üzerini arzu ettiginiz sekilde süsleyebilirsiniz.
  7. Cilekli rulo yaspastanizi servise kadar buzdolabinda bekletin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

9 Yorum (+add yours?)

  1. Yaşar Norman
    Nis 29, 2013 @ 08:14:23

    Reblogged this on yasarnorman.

    Cevapla

  2. ŞULE YANIK
    Nis 29, 2013 @ 18:27:15

    Sedacım ellerine sağlık.harika bir pasta olmuş.sevgilerimle..

    Cevapla

  3. Feyza
    Nis 29, 2013 @ 20:08:23

    Harika gözüküyor, en kisa zamanda denemek istiyorum. Ellerinize saglik!

    Cevapla

  4. serpil
    Eyl 23, 2013 @ 23:03:42

    deniceklerimin arasinda insallah bakalim güzel olursa yazicam 🙂 harika görünüyo hemserim masallah on parmaginda on marifet özellikle sofra düzenine tabaklarina bayiliyorumm hersey on numara 😉

    Cevapla

  5. Anonim
    Eki 04, 2013 @ 22:37:18

    benim pandispanyam cok sert oluyo rulo pastada nedendr acaba seda hanim ?

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: