Yaban Mersinli Yas Pasta

yaban mersinli yaspasta

Malzemeler

Keki icin:

  • 3 Yumurta
  • 125 gr seker
  • 125 gr tereyagi veya margarin (yumusamis)
  • 125 gr un
  • 1 Adet kabartma tozu
  • 1 Kavanoz yaban mersini (heidelbeere) (cam kavanozda sivi serbet icerisinde oluyor)

Pudingi icin:

  • 1 Paket vanilyali puding tozu
  • 3 Paket (schmand) Labne peyniri (600 gr)

Jölesi icin:

  • Yaban mersinin (heidelbeere) suyu (üzerine su ekleyerek 500 ml ‘e tamamlayin)
  • 2 Paket Tortenguss (tart jölesi) yoksa 2 yemek kasigi nisasta kullanabilirsiniz

Not: Yaban mersini (heidelbeere) yerine baska meyvelerde kullanabilirsiniz, konserve bulamazsaniz tazesini kullanin, jölesinide meyve suyuyla yapabilirsiniz.

Yapilisi:

  1. Ilk olarak derin ve genis bir kabin icine yumurta ve sekeri koyup iyice cirpin, ardindan yaban mersini haric, keki icin olan malzemeleri  sirasiyla ekleyin ve tüm malzemeler birbiriyle karisana kadar cirpin. Hazir olan pasta hamurunu yaglanmis dikdörtgen tepsiye (borcamda olur) döküp yayin ve daha önceden isitilmis 180°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
  2. Vanilyali pudingi üzerinde yazdigi sekilde pisirin. Pudingi arada karistirarak sogutun, ardindan icine Labne peynirlerini (schmandlari) ekleyip karistirin.
  3. Hazirladiginiz pudingi pismis ve ilimis olan kekin üzerine döküp yayin.
  4. Yaban mersininin (heidelbeerenin) suyunu, kücük bir tencereye süzün ve pudingin üzerine serpisitirin, daha sonra pastanizi tekrar firina atip 10-15 dk. daha pisirin.
  5. Tenceredeki yaban mersininin suyunu üzerine su ekleyerek 500 ml ‘e tamamlayin, üzerine tart jölesini veya nisastayi ekleyip sürekli karistirarak  kaynayana kadar pisirin, sonra ocaktan alip karistirarak ilitin.
  6. Hazirlamis oldugunuz jöleyi bir kasik yardimiyla yavas yavas pastanin üzerine dökün. Servise kadar buzdolabinda sogumaya birakin. Bir gece önceden yapip buzdolabinda bekletirseniz pastaniz daha lezzetli olacaktir.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

7 Yorum (+add yours?)

  1. emine
    May 29, 2013 @ 12:42:36

    SLM Seda hnm blogunuzun hastasıyım tarifler çok güzel en güzeli de fotolarla aşamalı yapışınız mükemmel tebrik ediyorum süpersin. sevgiler

    Cevapla

  2. ŞULE YANIK
    May 29, 2013 @ 23:03:12

    Sedacım ellerine sağlık,harika bir pasta olduğu görüntüsünden belli.keşke senin yaptığın her şeyin tadına bakabilme şansım olsaydı.Çünkü hepsi de harika lezzetler.sevgilerimi yolluyorum canım.

    Cevapla

  3. emine
    Ağu 01, 2013 @ 16:43:03

    Slm seda hnm nasıl bir tepsi kullandınız ki pastayı nasıl çıkardınız acaba

    Cevapla

    • seda
      Ağu 02, 2013 @ 00:05:10

      pastayi dikdörtgen firin tepsisinde yaptim, tepsi kelepceli oldugundan pastayi kesip cikarmasi kolay oluyor…normal firin tepsisi kullandigim zamanda oldu bu pasta icin bir sorun olmuyor…..

      Cevapla

  4. asuman
    Eyl 19, 2013 @ 13:27:23

    yaban mersinini nerden bulabiliriz seda hanım…

    Cevapla

    • seda
      Eyl 19, 2013 @ 14:56:29

      Asuman hanim ben almanyada yasiyorum, burda marketlerde kavanozlarda satiliyor, türkiyede büyük marketlerde vardir heralde, eğer yoksa tazesinide kullanabilirsiniz, jolesinide meyva suyuyla yapabilirsiniz…
      umarim yardimci olabilmisimdir 🙂

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: