Naylon Tatlisi (Büzgülü Tatli)

naylon tatlisi (büzgülü tatli)

Malzemeler

  • Yeteri kadar baklavalik yufka (tepsinizin büyüklügüne göre yufka sayisi degisebilir , 1 paket genelde fazla geliyor)
  • Cekilmis ceviz

 Sosu icin:

  • 3 Yumurta
  • 1 Cay bardagi sivi yag
  • 1 Cay bardagi seker
  • 1 Cay bardagi yogurt
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 1 Paket kabartma tozu

 Serbeti icin:

  • 4 Su bardagi su
  • 3 Su bardagi seker
  • 1 Tatli kasigi limon suyu

Yapilisi:

  1. Ilk olarak serbeti icin olan seker ve suyu bir tencereye koyup karistirin, tencereyi ocaga koyun ve kaynayinca limon suyunu ekleyip 10 dk. kadar daha kaynatip ocaktan alin ve sogumaya birakin.
  2. Baklava yufkasindan birer tane alip tezgaha serin, üzerine cekilmis ceviz serpin ve bastan yani dar kismindan baslayip yelpaze gibi büzüp yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin.
  3. Geriye kalan yufkalarada ayni islemi uygulayip firin tepsisine yerlestirin.
  4. Sosu icin olan malzelerin hepsini derin bir kaba alip iyice cirpin, hazir olan sosu tepsiye yerlestirdiginiz yufkalarin üzerine döküp hertarafa yayin, arzu ederseniz üzerine tekrar ceviz serpebilirsiniz.
  5. Tatlinizi daha önceden isitilmis 180°li firinda üzerini kizarana kadar pisirin.
  6. Pisen tatlinizin üzerine sogumus olan serbeti dökün.
  7. Naylon tatlinizi soguduktan sonra hindistan cevizi serperek servis yapin.

Not: Serbetli tatliyi bol sekerli seviyorsaniz, serbetteki seker miktarini arttirabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

9 Yorum (+add yours?)

  1. Gülay Cansever
    Tem 06, 2013 @ 13:46:11

    dökülen sos çok ilgimi çekti. ama sanırım bu tatlının özelliği sosu.. çokk güzel görünüyor ellerinize sağlık …

    Cevapla

  2. yaren
    Tem 06, 2013 @ 22:15:05

    ben yaptım ama beyenmediler çocuklar

    Cevapla

  3. HIRSIZ-POLIS
    Tem 29, 2013 @ 11:17:29

    Sitenizi cok begendim, tek tek asamalari gostermissiniz. Emeginize saglik.

    Cevapla

  4. Anonim
    Ağu 07, 2013 @ 15:44:18

    evet denedim çok güzel oldu teşekkürler

    Cevapla

  5. Şenay Akçay
    Kas 24, 2013 @ 19:25:49

    kabartma tozu sosta neden anlamadım?Un yok ki?

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: