Quarkli (süzme yogurtlu) Peynirli Pogaca

quarkli (suzme yogurtlu) peynirli pogaca

Malzemeler

  • 1 Su bardagi ilik süt
  • 1 Adet yas maya
  • 1/2 Su bardagi aycicek yagi
  • 1 Adet yumurta (beyazi hamura sarisi üzerine)
  • 1 Tatli kasigi tuz
  • 1 Yemek kasigi seker
  • 500 gr Quark (süzme yogurt)
  • Aldigi kadar un
  • Beyaz peynir (ic harci icin)
  • Maydanoz (ic harci icin)

Yapilisi:

  1. Genis bir yogurma kabina mayayi ve ilik sütü koyun, maya eriyene kadar karistirin, ardindan icine sirasiyla malzemelerin tümünü koyup iyice yogurun. (ele yapismayan yumusak bir hamur olacak)
  2. Yogurdugunuz hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparin ve beze yapin.
  3. Yaptiginiz bezeleri biraz acin, ortasina peynir ve maydanoz harcindan koyun, iki tarafini ortada birlestirip ters cevirerek firin tepsisine yerlestirin.
  4. Hazir olan pogacalarinizin üzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin, arzu ederseniz pogacanin uzerine bicakla cizik atin.
  5. Pogacalarinizi bu sekilde tepside 1-2 saat bekletin ve daha önceden isitilmis 180 °li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

Not: Kesinlikle tavsiye edebilecegim bir tarif, eger yumusacik bir pogaca yemek istiyorsaniz, bu tam size göre bir tarif…..

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

10 Yorum (+add yours?)

  1. Feyza
    Kas 03, 2013 @ 18:51:54

    Seda hanim, ellerinize saglik. Ben de bugün yaptim, harika oldular, yumusacik.. her zaman yaptigim pogacalar icinde en yumusagi buydu sanirim 🙂 herkese tavsiye ederim. Bir de sanirim Quark’in Tr’deki muadili labne peyniri oluyor. Tarif icin cok tesekkürler, Allah razi olsun. Sevgiler..

    Cevapla

  2. Feyza
    Kas 04, 2013 @ 17:51:32

    Rica ederim Sedacigim (böyle dedim icimden geldi 🙂 sen bu kadar emek veriyorsun, özenle yayinliyorsun. Bu arada ertesi günkü halini de söyleyeyim bari 🙂 kahvaltida hic isitmaya gerek duymadan yedik, ayni yumusakligini koruyordu. Sanirim kolay kolay baska mayali pogaca yapmam artik 🙂 görüsmek üzere,s elamlar..

    Cevapla

  3. asyadan esintiler: Şule
    Kas 09, 2013 @ 10:05:08

    Sedacım bu nasıl bi şey yaa.Nefis görünüyor.En kısa zamnda deneyeyim ben de.bakarken iştehım kabardı.Yeni teriflerini sabırsızlıkla bekliyorum.sevgierimle…

    Cevapla

    • seda
      Kas 09, 2013 @ 18:26:02

      göründügü gibi nefis bir sey sulecim:)
      deneyenler cok memnun tavsiye ederim…
      zaman buldukca yeni tarifler ekliycem ins. sevgilerimle….

      Cevapla

  4. Yaşar Norman
    Kas 25, 2013 @ 09:31:35

    Reblogged this on yasarnorman.

    Cevapla

  5. Özlem
    Ağu 30, 2014 @ 06:45:34

    Günaydin canim,

    Kac gram un giriyor??

    Tesekkürler

    Cevapla

    • Anonim
      Eyl 02, 2014 @ 19:52:58

      Ozlemcim ele yapismiyan yumusak bir kivamda olacak canım, tam gramini bilmiyorum goz karari yaptigim bir tarif…….

      Cevapla

  6. Fatma
    Haz 27, 2015 @ 20:41:56

    Bugün pogacani yaptim, yaklasik 3 tepsi cikti, süper oldu, pamuk gibi.
    Ellerine saglik Sedacigim. Tariflerin süper.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: