Seftalili Yas Pasta

seftalili yas pasta

Malzemeler

Keki icin:

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardagi seker
  • 1 Su bardagi süt
  • 1 Su bardagi aycicek yagi
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 3 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu

Ara Kremasi icin:

  • 200gr Schmand (labne peyniri)
  • 400gr Schlagsahne (yemek kremasi)
  • 3 Paket Sahnefest (krema sertlestirici) yoksa kremsanti tozu kullanabilirsiniz
  • 3 Yemek kasigi seker
  • 1 Vanilya sekeri
  • Buyuk boy seftali konservesi

Not:Schmand(labne peyniri) bulamayanlar icin, toplam 600gr Schlagsahne (yemek kremasi) ve 3 paket Sahnefest (krema sertlestirici) kullanabilir. Isterseniz hazir krema yada kremsanti kullanabilirsiniz.

Yapilisi:

  1.  Ilk olarak krema icin olan malzemeleri seftali haric derin bir kaba koyup krema kivamina gelene kadar cirpin. Konserve seftalinin suyunu süzün ve seftalileri küp küp dograyip kremanin icine ekleyin. Kremayi buzdolabinda sogumaya birakin.
  2. Derin ve genis bir kabin icine yumurta ve sekeri koyup iyice cirpin, diger malzemeleri sirasiyla ekleyin ve tüm malzemeler birbiriyle karisana kadar cirpin. Pandispanya hamurunu yagli kagit serili veya yaglanmis dikdortgen bir tepsi veya borcama döküp yayin. Hazirladiginiz pandispanya hamurunu daha önceden isitilmis 180°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
  3. Hazir olan pandispanyayi soguduktan sonra ortadan ikiye kesin ve sogumus olan seftalili kremanin tamamini arasina döküp yayin.
  4. Yas pastanizi servise kadar buzdolabinda bekletin. Servisten önce üzerine pudra sekeri serpin

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: