Cilek Marmeladi

cilek marmelati

Malzemeler

  • 1 Kg cilek
  • 3 Su bardagi seker
  • 1/2 Limon suyu
  • 1 Cay kasigi tereyagi

Yapilisi:

  1. Cilekleri yikayin ve yapraklarini ayiklayin.
  2. Cilekleri mutfak robotundan gecirip, püre yapin.
  3. Cilek püresini büyük bir tencereye koyun, üzerine sekeri ve tereyagini ekleyin.
  4. Kaynamasina yakin yarim limonun suyunu döküp ocakta kaynamaya birakin.
  5. Kaynadiktan sonra 20 dk. daha ocakta birakin.
  6. Hazir olan marmeladi ocaktan alip cam kavanozlara doldurun.
  7. Cilekli marmeladi hemen tüketecekseniz soguduktan sonra kavanozlarin kapagini kapatip buzdolabinda saklayin.
  8. Eger uzun dayansin istiyorsaniz cam kavanozlarin kapagini marmelat sicakken kapatin ve temiz bir bezin üzerine ters cevirin, iyice soguduktan sonra günes görmeyen bir yerde saklayin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. aliye uzun
    Haz 02, 2014 @ 19:42:44

    kaynadıktan sonra 20 dk ocakta bırakın demişsiniz .ocağın altını söndürüp 20 dk bekleyecek mi veya 20 dk kaynatacakmıyız. tariflerinizi beğenerek takip ediyorum. çok teşekkür ederim. elinize sağlık

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: