Patates Püreli Tepsi Köftesi

patates püreli tepsi köftesi

Malzemeler

Köftesi icin:

  • 500 gr Kiyma
  • 1 Yumurta
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • 2-3 Dilim bayat ekmek ici
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • Karabiber
  • Tuz

Patates püresi icin:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 Yemek kasigi tereyag
  • 1,5 Su bardagi süt
  • Tuz
  • Üzeri icin: Rendelenmis kasar peyniri

 

Yapilisi:

  1. Ilk olarak patates püresini hazirlayin, bunun icin patatesleri bir tencereye koyun ve haslayin. Haslanan patatesleri soyup rendeleyin, tereyagini tencereye koyun, ocakta eritin ve rendelemis oldugunuz patetesi üzerine dökerek kavurun, ardindan sütü ve tuzu ekleyip ezerek karistirin. Patates sütü cekip püre kivamina gelince ocaktan alin.
  2. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
  3. Hazirladiginiz köfteyi dikdörtgen borcama koyup yayin ve daha önceden isitilmis 180°li firinda üzerleri kizarana kadar biraz pisirin.
  4. Pisen tepsi köftenizin üzerine daha önceden hazirlamis oldugunuz patates püresini döküp yayin.
  5.  Son olarak patates püresinin üzerine rendelenmis kasar peyniri koyun ve daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: