Hashasli Revani (Mohn Kuchen)

hashasli revani

Malzemeler

Revani’nin keki icin:

  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardagi toz seker
  • 1 Su bardagi yogurt
  • 1 Su bardagi sivi yag
  • 1 Su bardagi irmik
  • 1/2 Su bardagi hashas
  • 2 Su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu

Serbeti icin:

  • 4 Su bardagi su
  • 3 Su bardagi seker
  • 1 cay kasigi limon suyu

 Üzeri icin:

  • 1 Paket krem santi

Yapilisi:

  1. Serbeti icin olan malzemeleri (limon suyu haric) tencereye koyup ocakta kaynatin, kaynayan serbete limon suyunu ekleyip 15-20 dk daha kaynatip ocaktan alin.
  2. Serbet ocakta kaynarken sizde revaniyi hazirlayin. Ilk olarak genis bir karistirma kabina yumurtalari kirin, üzerine sekeri ekleyin ve seker eriyene kadar cirpin, ardindan diger malzemeleri sirasiyla ekleyip güzelce karistirin.
  3. Dikdörtgen borcami yaglayip  hazirlamis oldugunuz hamuru döküp yayin ve daha önceden isitilmis 180°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
  4. Hashasli revani soguduktan sonra, ilimis olan serbeti üzerine dökün ve sogumaya birakin.
  5. Krem santiyi üzerinde yazilan tarife göre hazirlayin ve hashasli revaninin üzerine döküp yayin. Üzerine kivi dilimleriyle süsleyin ve servise kadar buzdolabinda bekletin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: