Kabakli Tuzlu Kek

kabakli tuzlu kek

Malzemeler

  • 1 Adet kuru sogan
  • 1 Tutam maydanoz
  • 1 Adet kirmizi biber
  • 2 Adet kabak
  • 100 gr beyaz peynir
  • 3 Adet yumurta
  • 1 Su bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi aycicek yagi
  • 2,5 su bardagi un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Baharatlar: Tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi:

  1. Ilk olarak sogani, biberi ve maydanozu ince ince dograyin, ardindan kabak ve beyaz peyniri rendeleyin.
  2. Genis bir kabin icerisinde yumurta, yogurt ve siviyagi cirpin ardindan sirasiyla maydanozu, sogani, kabagi, peyniri ve baharatlari ekleyip karistirin.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip karistirin.
  4. Hazirladiginiz bu karisimi, yaglanmis dikdortgen borcama dökün, üzerine susam serpip 180°li firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
  5. Sicak olarak servis yapin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: