Saksi Kebabi

saksi kebabi

Malzemeler

  • 3 Tane bostan patlican

Ic harci icin:

  • 600gr Kusbasi et
  • 1 Tane kuru sogan
  • 2 Tane patates
  • 2 Tane yesil biber
  • 2 Tane domates
  • 1/2 cay bardagi su
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • 1 Cay kasigi karabiber
  • Tuz

Sosu icin:

  • 2 Su bardagi su
  • 2 Yemek kasigi salca
  • 1 Tatli kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Patlicanlarin saplarini kesip alacali soyun, daha sonra esit bir sekilde 3 parcaya kesin. Yani 3 patlicandan 9 saksi elde etmis olacaksiniz. (patlicanlar buyuk oldugu icin ben 3 parcaya kestim, daha tombul ve kisa patlican alirsaniz 2’ye kesmeniz yeterli) Her patlicanin ortasini bicakla biraz oyun.
  2. Patlicanlari 20 dk kadar tuzlu suda bekletip kurulayabilirsiniz, ben yapmiyorum ama aci olacagini düsünüyorsaniz yapabilirsiniz. Patlicanlari kizgin yagda arkali onlü hafif kizartin.
  3. Eti genis bir teflon tavaya alip agzini kapatin ve kisik ateste saldigi suyunu cekip yumusayana kadar pisirin.
  4. Sebzeleri soyup kücük kücük dograyin. (birbirine karistirmayin)
  5. Pisen ete biraz aycicek yagi ve tuz ekleyin ardindan hazirladiginiz sebzeleri sirasiyla ekleyip 2-3 dk kavurun.
  6. Son olarak biber salcasini, suyu ve karabiberi ekleyin. Tavanin kapagini kapatin ve kisik ateste patatesler yumusayana kadar pisirin.
  7. Kizarmis patlicanlarin icini etli harc ile doldurun. ( etli harctan artarsa  ayni sekilde patates, kabak veya domateste kullanabilirsiniz)
  8. Hazir olan saksi kebaplarinin üzerine yuvarlak kesilmis domates koyun.
  9.  Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu saksi kebaplarinin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
  10. Sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

1 Yorum (+add yours?)

  1. Anonim
    Eyl 14, 2015 @ 08:41:57

    seda canım ben sevim bana whatsappten msj atarmısın.. Numaralar gitti telefonum kırıldı..

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: