Misafirleriniz icin hazirlayacaginiz, cok basit ama harika bir lezzeti olan ikramlik..Kesinlikle tavsiyemdir. Deneyen herkesin begendigi bir tatli.
Malzemeler
- 250 gr Kaysi
- 1/2 Su bardagi seker
Krema icin malzemeler :
- 1 Paket yemek kremasi (schlag sahne)
- 1 Paket schmand (labne peyniri)
- 2 Yemek kasigi seker
- 2 Paket krema sertlestirici
- 1 Paket vanilya sekeri
- Badem
- Cekilmis antep fistigi
Yapilisi:
- Bir tencerenin icine kaysilari, sekeri ve kaysilarin uzerini biraz gececek kadar suyu ekleyin, kaysilar biraz yumusayana kadar ocakta kaynatin. Daha sonra suyunu süzün ve kenarda sogumaya birakin.
- Bir kabin icine yemek kremasini, schmandi, sekeri, krema sertlestiriciyi ve vanilya sekerinide ekleyip cirpin, krema haline gelip sertlesince buzdolabina koyun. (arzu ederseniz krema hazirlamak yerine, kaymak alip kullanabilirsiniz.)
- Kaysilar soguyunca, bir kenarini acip icine 1 adet badem koyun ve cay kasigi yardimiyla birazda krema ekleyin.
- Kaysinin icine koydugunuz kremanin görünen kismini cekilmis antep fistigina batirin.
- Kremali kaysi dolmasini servise kadar buzdolabinda bekletin. Afiyet olsun.
Reklamlar