Firinda Kasarli Köfte

kasarli izmir köfte

Malzemeler

Köftesi icin:

  • 500 gr Kiyma
  • 1 Yumurta
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • Yarim demet maydanoz
  • Bayat ekmek ici
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • Karabiber, kimyon
  • 1,5 Tatli kasigi tuz

Sosu icin:

  • 3 adet domates
  • 1 Yemek kasigi domates salcasi
  • 3 Yemek kasigi kadar zeytin yagi
  • 1 Cay bardagi su
  • tuz, karabiber, kekik

Yapilisi:

  1. Ilk olarak köfteyi hazirlayin. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
  2. Hazirladiginiz köfte harcindan elinize ceviz buyuklugunde alip sekillendirin ve borcama istediginiz sekilde dizin. Daha önceden isitilmis 180°li  firinda 20 dk kadar pisirin.
  3. Köfteler firinda kizarirken domates sosunu hazirlayin, domatesleri soyup kücük kücük dograyin, uzerine zeytin yaginida ekleyip ocakta birkac dakka pisirin, ardindan salcayi, suyu ve baharatlarida ekleyip 5-10 dk daha pisirin.
  4.  Köfteler biraz kizardiktan sonra, hazir olan sosu uzerine dökün ve tekrar firina sürün.
  5. Sos kaynayip katilastiktan sonra üzerine rende kasar peyniri serpin ve tekrar firina sürün, kasar peyniri eriyip pembelesene kadar pisirin.
  6. Sicak olarak servis yapin.

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: