Incir Uyutmasi

                 incir uyutmasi

 

Yaz aylarinda, ramazanda yapilack cok hafif serinletici bir tatli, ben icine seker koymadim incirlerin sekeri yeterli geliyor, arzu ederseniz 1-2 yemek kasigi ekleyebilirsiniz..

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 16 Adet kuru incir

Yapilisi:

  1. Ilk olarak incirlerin üzerine sicak su döküp 1 saat kadar yumusamasi icin bekletin.
  2. Yumusayan incirleri kücük kücük dograyin.
  3. Sütü bir tencereye koyun ve ocakta, elinizi yakmayacak kadar isitin.(yogurt mayalama sicakliginda)
  4. Ilik sütten bir miktar alip incirlerin üzerine döküp blendirdan gecirin, bu karisimi tencerede kalan diger sütün üzerine ekleyin, iyice pürüzsüz olmasini istiyorsaniz tekrar blendirdan gecirin.
  5. Tatlinizi ister kase ister genis bardaklara paylastirin, üzerlerine bir tabak kapatip pamuklu bir  bezlede örtün. Incirleri bu sekilde uyumaya birakin 🙂
  6. Yaklasik 2-3 saat sonra incirleri uyandirin:) üzerlerini acin. (tatli, sulu degil muhallebi kivaminda olacak)
  7. Incir uyutmasinin üzerlerini istediginiz sekilde süsleyin ve 2-3 saat kadar buzdolabinda bekletin.
  8. Tatlinizi soguk servis ediniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: