PATLICAN BURGER

sedaninmutfagindan_13

Malzemeler

  • 3 Tane büyük boy patlican
  • 2 Tane domates
  • 2-3 Tane yesil biber

Ic harci icin:

  • 500 gr kiyma
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 adet yumurta
  • 1 Dis sarimsak
  • Yarim demet maydanoz
  • Bayat ekmek ici veya yarim cay bardagi galeta unu
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • Karabiber, kimyon
  • 1,5 tatli kasigi tuz

Sosu icin:

  • 2 Su bardagi su
  • 2 Yemek kasigi salca
  • 1 Tatli kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Patlicanlari alacali soyun ve 1 parmak kalinliginda dilimleyin, üzerlerine zeytin yagi gezdirip firinda biraz kizartin. (arzu ederseniz ocakta yagda kizartabilirsiniz)
  2. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla rendelenmis sogani, yumurtayi, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, bayat ekmegi, salcayi ve son olarakta baharatlari ekleyip güzelce yogurun.
  3. Firin tepsisine patlicanlarin yarisini yerlestirin, hazirladiginiz kiyma harcindan yumurta büyüklügünde parcalar alip elinizde yuvarlayip yassilastirin.
  4. Patlicanlarin üzerine birer tane köfte koyun, kalan patlicanlarida köftenin üzerine kapatin.
  5. Hazir olan patlican burgerlerin üzerine yuvarlak kesilmis domates ve biber dilimini koyup kürdan batirin.
  6. Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu patlican burgerlerin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
  7. Sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: