PATATES PÜRELI TAVUK SOTE

Malzemeler

Sote icin:

  • 1 Adet tavuk gögsü
  • 1 Yemek kasigi tereyagi
  • 1 Kapya kirmizi biber
  • 2 Adet yesil biber
  • 1 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • 2 Adet domates
  • 1 Yemek kasigi domates salcasi
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Patates püresi icin:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 Yemek kasigi tereyag
  • Yarim cay bardagi süt
  • Tuz
  • Üzeri icin: Rendelenmis kasar peyniri

 

Yapilisi:

  1. Ilk olarak patates püresini hazirlayin, bunun icin patatesleri bir tencereye koyun ve haslayin. Haslanan patatesleri soyun ve bir kac parcaya kesip büyük yuvarlak borcama koyun, üzerine tereyagi, süt ve tuzu ekleyip iyice püre haline gelene kadar ezin. Hazir olan püreyi borcama yayin.
  2. Tavuk gögsünü kusbasi dograyip tavaya alin, kisik ateste suyunu ceken kadar pisirin.  Pisen tavugun üzerine tereyagini ekleyin. Üzerine dogradiginiz sogani ve biberleride ekleyip kavurmya devam edin, hemen ardindan salcayida ekleyin. Daha sonra soyup dogradiginiz domatesleri, sarimsagi ve baharatlarida ekleyin.  Hepsini biraz daha pisirip ocaktan alin.
  3. Hazir olan tavuk soteyi patates püresinin üzerine yayin, en üstede kasar rendesi koyup daha onceden isitilmis 180°li firinda  yemegin uzeri kizarana kadar pisirin.

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: