BAL KABAKLI MERCIMEK CORBASI

Malzemeler :

.3 y.k ayçiçek yağı ,1 t.k tereyağı

.300 gr bal kabagi (hokkaido)

.1 su bardağı kırmızı mercimek

.1 adet kuru soğan

.1 adet havuç

.1 adet patates

.1 adet küçük kapya biber (Arzu ederseniz)

. Dis sarimsak

. 1 tatlı k. Domates Salçasi

. Baharatlar: tuz, tozbiber, kimyon ,köri veya (zerdecal, zencefil), birazda sebze baharati (vegeta veya tuzot gibi)

. 1,5 litre su ( tavuk veya et suyu olursa daha lezzetli olur)

Yapılışı:

Oncelikle tum sebzeleri soyun ve iri iri doğrayın.

Mercimegi güzelce yikayin.

Bir tencereye aycicek yagi ve tereyağını ekleyin , tereyağı erdikten sonra üzerine dogradiginiz sebzeleri ekleyip 2-3 dk kavurun.

Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçasınida ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine mercimegi ekleyin bir dk kadar daha kavurduktan sonra üzerine baharatları ve suyu ekleyin .

Ben düdüklü tencerede pişirdim, siz isterseniz çorbanız kaynadiktan sonra kapagini kapatip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Pişen corbanizi blendirdan geçirin.

Üzerine Arzu ederseniz biraz krema gezdirebilir , ya da yağ yakıp dökebilirsiniz.

Yorum bırakın