Malzemeler:
- 2 Paket petibör bisküvi
- Yeteri kadar cilek
Muhallebisi icin:
- 125 gr Margarin
- 1 Su bardagi un
- 1 Yemek kasigi (silme) nisasta
- 1 lt Süt
- 1 Su bardagi seker
- 1 Paket vanilya sekeri
Yapilisi:
- Ilk olarak un, nisasta ve tereyagini tencereye koyup ocakta, sürekli karistirarak 1-2 dk. kavurun, ardindan sütü yavas yavas ekleyip karistirmaya devam edin, üzerine seker ve vanilya sekerini koyun, muhallebiniz katilasip kaynamaya baslayinca ocaktan alin, el blenderiyle pürüzsüz bir kivama gelene kadar cekin.
- Dikdörtgen bir tepsinin üzerine sitrec film serin, bisküvileri enine üc sira ve boyuna yedi sira seklinde bir kat dizin, hazirladiginiz muhallebiden bisküvilerin üzerine sürün, tekrar ayni sekilde muhallebinin üzerine bir sira daha bisküvi dizin ve tekrar krema sürün.
- Kenar kismina bir sira daha bisküvi dizin, orta kisim iki kat kenarlar üc kat olacak, orta kisima cilekleri dizin ve kenardaki bisküvilerin üzerine muhallebiden sürün.
- Sitrec filmi bisküvilerle birlikte yandan kaldirip ortada birlestirerek piramit sekli verin, sitrec filmi acin ve geri kalan muhallebiyi pastanin hertarafina güzelce sürün.
- Folyoyu tekrar sıkıca kapatin ve servise kadar buzdolabinda bekletin.
- Piramit pastanizi servis yapmadan önce kalan cileklerden üzerine dizin ve son olarak üzerine cikoltali sos veya cikolata eritip dökün.
Not: Pastanizi cilek yerine muzlada yapabilirsiniz, muhallebi yerinede hazir puding kullanabilirsiniz…Muhallebiyi kakaolu seviyorsaniz nisasta yerine 2 yemek kasigi kakao ekleyin ve öyle pisirin….
selma
Nis 07, 2013 @ 23:40:39
elıne sağlık cok guzel duruyor
BeğenBeğen
seda
Nis 08, 2013 @ 09:08:57
Tesekkur ederim canim 🙂
BeğenBeğen
Anonim
Nis 06, 2016 @ 10:27:56
merhaba kremanın kıvamı tam mı geliyor acaba ölçü birebir olacak değilmi
BeğenBeğen
sedaninmutfagindan
Nis 06, 2016 @ 12:34:35
Evet canim olcu birebir olucak..
BeğenBeğen
LEYLA ILE YEMEK SAATI
Nis 14, 2013 @ 12:04:45
sedaaaaa bunu mutlaka yapicammmmm .tarif icin cok sagol canim benim.cok begendigim bir sey olmus.birde fark ettimde türkiyedeki üyelerimiz bu tür tarifleri daha cok seviyorlar.kolay ve pratik olusundan sanirim
BeğenBeğen
seda
Nis 14, 2013 @ 17:19:50
Canim tesekkür ederim, eminim senin yapiminla dahada güzel olur.
O dedigin dogru, üyeler böyle kolay, pratik ve malzemeleri kolaylikla bulunan tarifleri daha cok begeniyorlar 🙂
BeğenBeğen
Anonim
Eki 04, 2023 @ 16:41:39
Seda Hanım Elinize sağlık Bu pasta difrizde mi yoksa dolapta mı korunuyor
BeğenBeğen
Anonim
Eki 04, 2023 @ 23:24:10
Teşekkür ederim💕 buzdolabinda.
BeğenBeğen