Raffaello’lu Tiramisu (Kedidili ile)

raffaello'lu tiramisu

Malzemeler

1 Paket kedidili bisküvisi (400 gr)

Kremasi icin:

  • 1 Paket Raffaello (150 gr)
  • 4 Paket yemek kremasi (800 gr)
  • 2 Paket Mascarpone (500 gr)
  • 4 Paket krema sertlestirici
  • 1 Paket vanilya sekeri
  • 3 Yemek kasigi seker
  • 1 Cay bardagi hindistan cevizi

Kedidilini Islatmak icin:

  • 600 ml süt
  • 2 Yemek kasigi nescafe
  • 2,5 yemek kasigi seker

Yapilisi:

  1. Ilk olarak Raffaello’lari mikserde cekin.
  2. Ayri bir yerde krema icin olan tüm malzemeleri katilasana kadar el mikseriyle cirpin.
  3. Mikserde cekmis oldugunuz Raffaello’lari kasik yardimiyla hazirlamis oldugunuz kremaya döküp karistirin ve buzdolabinda sogumaya birakin.
  4. Sütü, nescafeyi ve sekeri bir tencereye koyup ocakta ilitin.
  5. Kedidili bisküvilerini iki ayri tepsiye bölün ve bir kasik yardimiyla kahveniz bitene kadar esit miktarda bisküvilerinizi islatin ve sogumaya birakin.
  6. Bisküvileriniz soguduktan sonra, daha önceden hazirlamis oldugunz kremanin yarisini tepsinin birindeki bisküvilerin üzerine sürün. Diger tepsideki bisküvileri tek tek alip dikkatlice sürmüs oldugunuz kremanin üzerine yerlestirin ve kremanin diger yarisinida tekrar bisküvilerin üzerine sürün.
  7. Hazir olan tiramisunuzu bir gün buzdolabinda bekletin. Üzerine kakao serpip servis yapin.

Not: Pastanizi Raffaello’suz yapabilirsiniz. Arzuya göre Mascarpone yerine Labne peyniri kullanabilirsiniz.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: