Hatay Usulü Sini (tepsi) Kebabi

sini kebabi

Malzemeler

  • Patates
  • Domates
  • Biber

Köftesi icin:

  • 500 gr Kiyma
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • Yarim demet maydanoz
  • 2 Tatli kasigi biber salcasi
  • Karabiber, kimyon
  • Tuz

Sosu icin:

  • 1,5 Su bardagi su
  • 1 Yemek kasigi salca
  • 1 Tatli kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
  2. Ortaboy yuvarlak firin tepsisine, hazirlamis oldugunuz kiymayi avuc ici yardimiyla, kenarlarda bosluk kalmayacak sekilde bastirarak yayin.
  3. Kiymanin üstüne, patates, domates ve biber dilimleyip, arzu ettiginiz sekilde yerlestirin.
  4. Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu tepsi kebabinin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri iyice kizarana kadar pisirin.
  5. Sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. Meliha Gül Ilyasoglu
    Ara 16, 2012 @ 21:46:54

    yarina insallah bundan yapicam :)))

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: