Patlican Sarma

patlican sarma

Malzemeler

  • 5  Tane patlican
  • Domates(üzeri icin)
  • Yesil biber (üzeri icin)
  • Kürdan

Köftesi icin:

  • 500 gr Kiyma
  • 1 Yumurta
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • Yarim demet maydanoz
  • Bayat ekmek ici
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • Karabiber, kimyon
  • 1,5 Tatli kasigi tuz

Sosu icin:

  • 2 Su bardagi su
  • 2 Yemek kasigi salca
  • 1 Tatli kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak patlican sarmasinin köftesini hazirlayin. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
  2. Patlicanlari alacali soyun ve yarim cm kalinliginda uzunlamasina dilimleyin, 20 dk kadar tuzlu suda bekletip kurulayin. (ben suda bekletme olayini yapmiyorum ama aci olacagini düsünüyorsaniz yapabilirsiniz)  Tavaya aycicek yagi koyun ve isitin. Patlicanlari isinmis yagda arkali önlü kizartin.
  3. Daha önceden hazirlamis oldugunuz köfte harcindan ceviz büyüklügünde parcalar alip kizartilmis patlican dilimlerinin uc kismina koyun ve sarin. Uc kismi altta kalacak sekilde tepsiye yerlestirin, üzerlerine arzu ettiginiz sekilde domates ve biber dilimleyip yerlestirin, son olarak dagilmamasi icin en üste kürdan batirin.
  4.  Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu patlican sarmanin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri iyice kizarana kadar pisirin.
  5. Sicak olarak servis yapin.

Not: Patlican miktari büyüklügüne göre degisebilir.

patlican sarma

2 Yorum (+add yours?)

  1. sevim dgn
    Haz 07, 2012 @ 17:02:36

    cok lezzetli görünüyor sedacim
    canim cekti yaa

    Beğen

    Cevapla

Yorum bırakın