Patates Püreli Canak Köfte

patates püreli canak köfte

Malzemeler

Köftesi icin:

  • 400 gr Kiyma
  • 1 Yumurta
  • 2 Tane kuru sogan
  • 1 Dis sarimsak
  • 2-3 Dilim bayat ekmek ici
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • Karabiber
  • Tuz

Patates püresi icin:

  • 4 adet patates
  • 1 Yemek kasigi tereyag
  • 1 Su bardagi süt
  • Tuz

Sosu icin:

  • 1,5 Su bardagi su
  • 1 Yemek kasigi salca
  •  Tuz

Yapilisi:

  1. Ilk olarak patates püresini hazirlayin, bunun icin patatesleri bir tencereye koyun ve haslayin. Haslanan patatesleri soyup rendeleyin, tereyagini tencereye koyun, ocakta eritin ve rendelemis oldugunuz patetesi üzerine dökerek kavurun, ardindan sütü ve tuzu ekleyip ezerek karistirin. Patates sütü cekip püre kivamina gelince ocaktan alin.
  2. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
  3. Hazirladiginiz köfteden yumurtadan biraz büyük parcalar alip elinizle, alti düz kenarlari yüksek bir canak sekli vererek firin tepsisine yerlestirin, daha önceden isitilmis 180°li firinda üzerleri kizarana kadar biraz pisirin.
  4. Pisen canak köftelerin icine hazirladiginiz patates püresinden doldurun.
  5.  Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu canak köftelenin üzerine dökün, son olarak köftelerin üzerine dilim kasar peynir yada arzuya göre rendelenmis kasar peynir koyarak, daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Yorum bırakın