Malzemeler
- 500 Gr kuru incir
- 200 Gr ceviz ici
- 4 Su bardagi su
- 3 Su bardagi seker
- 1/2 Limon suyu
Yapilisi:
- Ilk olarak suyu ve sekeri derin bir tencereye koyup seker eriyene kadar karistirin, ardindan tencereyi ocaga koyup yüksek ateste kaynamaya birakin. Kaynayan suya yarim limon suyunu dökün ve 20 dk. kadar daha kaynatin.
- Incirleri 3’e 4’e kesin ve hazir olan serbete ekleyip 10 dk. kadar daha kaynatin.
- Cevizleri suda yikayip süzün ve onuda incirlerin üzerine ekleyip karistirin.
- Hazir olan receli ocaktan alip sogumaya birakin. Soguyan cevizli kuru incir recelini cam kavanozlara doldurun…
Reklamlar
Oca 04, 2013 @ 17:13:27
annemde yapar bu reçeli çok nefis olur yemede yanında yat hesabı 😀 😀
Oca 04, 2013 @ 19:32:10
Evet gercekten öyle canim, harika bir recel 🙂
Oca 05, 2013 @ 09:47:51
Yazdan beri aklımda olan ama yapmaya fırsat bulamadığım bir reçel.artık senden alır yaparım.ellerine sağlık.harika gözüküyor.
Oca 05, 2013 @ 13:31:37
Tesekkur ederim sulecigim,bende uzun zamandir yapmak istiyordum…
Cevize ve incire bayiliyorum ve cok yakistiklarini dusunuyorum 😀 ayrica tatli kirizleri icin super bir secenek;)
Oca 05, 2013 @ 14:47:49
Bende bayilirim bu recele ellerine saglik,Seda’cim surekli takipcinim her yaptigin masallah nefis gorunuyor aklimda patates hamurlu pogaca var bir kermeste yedim ama yapam hanima sormayi unutmustum tarifini burdan bulunca sevindim ne yalan soyleyim yaparim artik…Sevgilerimi gonderiyorum canim
Oca 05, 2013 @ 19:46:20
Tesekkür ederim canim, beni mutlu ettin…
Patates hamurlu pogacayi kim yese tarifini istiyordu,:D sonunda siteme ekliyebildim, ins. sende beyenirsin simdiden afiyet olsun.
sevgilerimle 🙂
Şub 28, 2017 @ 11:47:51
Cok guzel harika bende yapicam
Şub 28, 2017 @ 19:47:19
Mutlaka yap cok memnun kalacaksin canim😊😊
Eki 19, 2017 @ 21:47:19
incirleri sicak suya islamamiza gerek varmi
Eki 19, 2017 @ 22:07:24
Ben islamadim gerek yok bence..
Ara 18, 2017 @ 22:00:49
Arkadaşım Aydın’dan cevizli incir reçeli getirmişti ve ilk defa yedim çok beğendim. Bundan muhakkak yapmalıyım derken kendimi sizin reçel tarifinde buldum ve yaptım çok da güzel oldu. Bu leziz tarifiniz için teşekkür ederim.
Ara 20, 2017 @ 21:31:14
asumancim cok tesekkür ederim canim, afiyet olsun:))
Şub 01, 2018 @ 08:18:37
Merhaba seda hanim.Ben 1 kilo kuru incir den yapacagim.Malzemeleri 2 katina mi cikartiyim(şekeri fazla olur mu düşüncesiyle soruyorum)??Bir de Incirlerim çok kucuk olduğu için dogramayi dusunmuyorum. Ne dersiniz?
Şub 01, 2018 @ 08:19:26
Merhaba seda hanim.Ben 1 kilo kuru incir den yapacagim.Malzemeleri 2 katina mi cikartiyim(şekeri fazla olur mu düşüncesiyle soruyorum)??Bir de Incirlerim çok kucuk olduğu için dogramayi dusunmuyorum. Ne dersiniz?