Islim Kebabi

islim kebabi

Malzemeler

  • 3 Tane patlican
  • 3 Tane Kabak

Ic harci icin:

  • 600gr Kusbasi et
  • 1 Tane kuru sogan
  • 2 Tane patates
  • 2 Tane yesil biber
  • 2 Tane domates
  • 1/2 cay bardagi su
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • 1 Cay kasigi karabiber
  • Tuz

Sosu icin:

  • 2 Su bardagi su
  • 2 Yemek kasigi salca
  • 1 Tatli kasigi tuz

Yapilisi:

  1. Patlicanlari ve kabaklari alacali soyun ve yarim cm kalinliginda uzunlamasina dilimleyin, (patlicanlari 20 dk kadar tuzlu suda bekletip kurulayabilirsiniz, ben yapmiyorum ama aci olacagini düsünüyorsaniz yapabilirsiniz)
  2. Dilimlediginiz patlican ve kabaklara arkali önlü, bir firca yardimiyla aycicek yagi sürüp tost makinasinda veya silex’te biraz kizartin. (arzu ederseniz yagdada kizartabilirsiniz)
  3. Eti genis bir teflon tavaya alip agzini kapatin ve kisik ateste saldigi suyunu cekip yumusayana kadar pisirin.
  4. Sebzeleri soyup kücük kücük dograyin. (birbirine karistirmayin)
  5. Pisen ete biraz aycicek yagi ve tuz ekleyin ardindan hazirladiginiz sebzeleri sirasiyla ekleyip 2-3 dk kavurun.
  6. Son olarak biber salcasini, suyu ve karabiberi ekleyin. Tavanin kapagini kapatin ve kisik ateste patatesler yumusayana kadar pisirin.
  7. Orta boy bir kaseye bir patlican bir kabak önce arti sonra capraz olarak yerlestirin. ortasina sebzeli et harcindan koyun, patlican ve kabagin uc kisimlarini etin üzerine karsilikli kapatin ve pisireceginiz firin tepsisine cevirin. Malzemeler bitene kadar bu isleme devam edin.
  8. Hazir olan islim kebaplarinin üzerine yuvarlak kesilmis domates ve biber dilimini koyup kürdan batirin.
  9.  Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu islim kebaplarinin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
  10. Sicak olarak servis yapin.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. Fatma
    Kas 09, 2014 @ 22:20:04

    Merhaba Sedacigim,

    bugün Islim Kebabini denedim, ailece cok begendik, yapilisi biraz sürdü ama tadi mükemmel idi.
    Tarif icin tesekkürler.

    Cevapla

    • sedaninmutfagindan
      Kas 10, 2014 @ 08:36:36

      Fatmacim ben teşekkür ederim tarifimi denediniz ve vakit ayirip bana email attiniz…
      Biraz zahmetli bir tarif ama sonundaki lezzete değer😊
      Ben kizartma iislemini bir gun onceden yapiyorum, bu işimi kolaylaştırıyor….

      Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: